Vadregényes ünneplés vagy kész katasztrófa? Néhány hiba, melyet könnyen elkerülhettek erdei esküvő szervezésénél

Vadregényes ünneplés vagy kész katasztrófa? Néhány hiba, melyet könnyen elkerülhettek erdei esküvő szervezésénél

8 hónapja | Esküvői helyszínek

A természetet kedvelő párok számára egy erdő tökéletes helyszín lehet az élethosszig fogadalmak elhangzására. De ez a helyszín sajátos kihívásokkal járhat. Igyekszünk az alábbiakban rávilágítani, mik a leggyakoribb hibák, melyeket erdei környezetben szervezett ünnep alkalmával könnyen elvéthetünk. Egy kis odafigyelés, gondos szervezés, és az alábbi hibák könnyen kiküszöbölhetők.


Engedélyek figyelmen kívül hagyása

Mindig fontos először az adott – akár természetvédelmi területnek, melybe beleszerettetek – körbe járni lehetőségeit. Ha fokozottan védett területről beszélünk, sajnos rossz hírünk van: maximum az esküvői fotózást valósíthatjátok meg a helyszínen. Amennyiben lakott terület környezetében fekszik az erdő, akkor az adott önkormányzat vagy kerület szabályozhatja az erdőrész idénybevételének lehetőségeit.


Nem kalkuláltok a rejtett költségekkel

Hacsak nem egy erdős környezetben felépített rendezvényközpontot választotok, a saját esküvői hekyszínt nektek kell létrehoznotok. Ez azt jelenti, hogy asztalokat, székeket és minden egyebet bérelni kell – és ez nyilván több pénzbe kerülhet, mint egy hagyományos helyszínen.

<?=$vendor->name?>
Komplex Szépségszalon

12

Haj, smink és szépségápolás, Mátészalka

<?=$vendor->name?>
Ezüst Mező

12

Esküvői helyszín, Nagyecsed

Csillagos ég alatt...

Évszaktól függetlenül az erdei esküvők szervezésekor az esőtervet ki kell alakítani. A természetes környezetet áhító párok eldönthetik, rossz időjárási viszonyok esetén mit választanak: fapadlós sátrakat, mobil rendezvénysátrat, esetleg egy kisbusz bérlését, hogy a közeli vendéglőbe szállítsák a vendégeket.


Bogaras gondok

Egy másik gyakran előforduló bosszantó tényező, amelyet a pár figyelmen kívül hagyhat, a bogarak - különösen erdős területeken. A helyszín bejárásakor érdemes ezt is megfigyelni. Számos vidéki térségben vannak olyan rovarirtással foglalkozó vállalkozók, akik a talaj permetezését vállalják, még mielőtt a vendégek megérkeznének. Általában néhány nappal az esemény előtt permeteznek, hogy biztosítsák a menyegző nyugalmát. Semmi sem rosszabb, mint amikor az egész vendégsereg csapkodja a rovarokat a szertartás alatt, vagy a vacsoraasztalnál.