Az ókor rátok vár!

Az ókor rátok vár!

Felejthetetlen esküvő a BTM Aquincumi Múzeumban 

 

 

Magyarország egyik legnagyobb területű római régészeti parkja nem csak izgalmas tematikus fesztiválok otthona, de különleges esküvők helyszíne is. A több mint 110 éves múltra visszatekintő helyszín sokféle lehetőséget kínál, bármilyen témában vagy koncepcióban is gondolkodtok a nagy nappal kapcsolatban. Arról már nem is beszélve, mennyi egyéb érdekes megoldás jöhet szóba, ha egy kulturális intézmény mellett teszitek le a voksot.

<?=$vendor->name?>
Szatmár Cottage Boutique Hotel

12

Esküvői helyszín, Tunyogmatolcs

<?=$vendor->name?>
Kerekerdő Turisztikai Központ

12

Esküvői helyszín, Napkor

<?=$vendor->name?>
KOMPLEX

12

Esküvői helyszín, Mátészalka

Budapest III. kerületében található a Budapesti Történeti Múzeum Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, amely az ókori Aquincum polgárvárosának nagyjából a harmadát mutatja be. A városközpont legjellemzőbb középületeivel és több tucat magánházzal idézi a Kr.u. 2-3. századi városszerkezetet, modern kiállítótereiben megcsodálhatjuk a korszak egyéb tárgyi örökségeit többek között érmék, falfestmények, mozaikok formájában. Egyedülálló hangulata azonnal történelmi korokba repít minden vendéget.


A múzeum lokációja nagyszerű, hiszen könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel is. Praktikus információ, hogy a közelben számos közparkolási lehetőség van, így mindenki kényelmesen érkezhet az eseményre. Emellett a főváros, de csak a budai oldal önmagában is sok szálláslehetőséget kínál, ha a vendégsereget szeretnénk elszállásolni.

A BTM Aquincumi Múzeum tökéletesen kompakt választás, ha esküvőtöket szervezitek. Összesen nyolc különböző adottságú terület bérelhető az intézményben: a római mozaikokkal és álló vitrinekkel erősen tagolt Helytartói palota, az előkelő stílusú Orgonaterem, és a modern Előcsarnok. Ezek mellett az egykori polgárváros déli falának nyomvonalán elhelyezkedő félig fedett terület, a Városfal-kőtár, egy igazi római lakótér-rekonstrukció, a Festőház, a Régi kiállítási épület előtere, valamint végül az óriás, 1200 négyzetméteres Nagy mező. Utóbbi egy egybefüggő füves terület, ahol akár rendezvénysátrakat is elhelyezhettek. A legtöbb tér kívülről és éjszaka is kiválóan megvilágítható. Gondoljatok csak bele, milyen varázslatos hangulatot teremthettek ilyen környezetben…


Ha nincs konkrét ötletetek, milyen programokat ajánljatok az ünneplő rokonoknak, ismerősöknek, ameddig ti (akár korhű ruhát öltve) kreatív fotózáson vesztek részt a múzeum virágzó magnóliafája előtt, akkor erre is van válasza a múzeum munkatársainak: a gyermekek tematikus tárlatvezetésen, múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt, amíg a felnőttek megtekinthetik a hangulatos kiállítótereket, időutazásra indulhatnak a romok között.


Szerintünk kár habozni, ám ha még bizonytalanok vagytok, hogy a BTM Aquincumi Múzeum-e a megfelelő helyszín számotokra, figyelmetekbe ajánljuk a múzeum honlapján található virtuális tárlatvezetéseket, melyek során pontosabb képet kaphattok a terekről. Amennyiben kérdés merülne fel bennetek, mindenképpen írjatok e-mail-t (aquincum@aquincum.hu) a múzeum számára, a szakemberek készségesen állnak rendelkezésetekre a további együtt gondolkodásban, ötletelésben.

 

A fényképek forrása: www.aquincum.hu, https://www.facebook.com/Aquincum.Museum/