Az ókor rátok vár!

Az ókor rátok vár!

Felejthetetlen esküvő a BTM Aquincumi Múzeumban 

 

 

Magyarország egyik legnagyobb területű római régészeti parkja nem csak izgalmas tematikus fesztiválok otthona, de különleges esküvők helyszíne is. A több mint 110 éves múltra visszatekintő helyszín sokféle lehetőséget kínál, bármilyen témában vagy koncepcióban is gondolkodtok a nagy nappal kapcsolatban. Arról már nem is beszélve, mennyi egyéb érdekes megoldás jöhet szóba, ha egy kulturális intézmény mellett teszitek le a voksot.

<?=$vendor->name?>
KOMPLEX

12

Esküvői helyszín, Mátészalka

<?=$vendor->name?>
Szatmár Cottage Boutique Hotel

12

Esküvői helyszín, Tunyogmatolcs

<?=$vendor->name?>
Kerekerdő Turisztikai Központ

12

Esküvői helyszín, Napkor

Budapest III. kerületében található a Budapesti Történeti Múzeum Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, amely az ókori Aquincum polgárvárosának nagyjából a harmadát mutatja be. A városközpont legjellemzőbb középületeivel és több tucat magánházzal idézi a Kr.u. 2-3. századi városszerkezetet, modern kiállítótereiben megcsodálhatjuk a korszak egyéb tárgyi örökségeit többek között érmék, falfestmények, mozaikok formájában. Egyedülálló hangulata azonnal történelmi korokba repít minden vendéget.


A múzeum lokációja nagyszerű, hiszen könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel is. Praktikus információ, hogy a közelben számos közparkolási lehetőség van, így mindenki kényelmesen érkezhet az eseményre. Emellett a főváros, de csak a budai oldal önmagában is sok szálláslehetőséget kínál, ha a vendégsereget szeretnénk elszállásolni.

A BTM Aquincumi Múzeum tökéletesen kompakt választás, ha esküvőtöket szervezitek. Összesen nyolc különböző adottságú terület bérelhető az intézményben: a római mozaikokkal és álló vitrinekkel erősen tagolt Helytartói palota, az előkelő stílusú Orgonaterem, és a modern Előcsarnok. Ezek mellett az egykori polgárváros déli falának nyomvonalán elhelyezkedő félig fedett terület, a Városfal-kőtár, egy igazi római lakótér-rekonstrukció, a Festőház, a Régi kiállítási épület előtere, valamint végül az óriás, 1200 négyzetméteres Nagy mező. Utóbbi egy egybefüggő füves terület, ahol akár rendezvénysátrakat is elhelyezhettek. A legtöbb tér kívülről és éjszaka is kiválóan megvilágítható. Gondoljatok csak bele, milyen varázslatos hangulatot teremthettek ilyen környezetben…