Útmutató az esküvői virágokhoz és dekorációkhoz

Útmutató az esküvői virágokhoz és dekorációkhoz

Az esküvő a szerelem csodálatos ünnepe, és egyetlen esemény sem teljes a virágok eleganciája és illata nélkül. A menyasszony csokrától kezdve az asztali dekoráción át a kül- és beltéri díszítésig a virágok kulcsfontosságú szerepet játszanak a hangulat megteremtésében és a magával ragadó atmoszféra megteremtéséhez. Ebben a cikkben az esküvői virágok legújabb trendjeit tárjuk fel, és betekintést nyújtunk a menyasszonyi csokor, az asztali dekoráció és más virágdíszek különböző lehetőségeibe.


A MENYASSZONYI CSOKOR 

A menyasszony csokra a szépség szimbóluma és a figyelem középpontja. Íme néhány lehetőség, amelyek időtállók és jelenleg is divatosak:

Általánosan milyen virágok működhetnek jól?

Bár a személyes preferenciák eltérőek, a rózsa kétségtelenül a leggyakrabban használt virág a menyasszonyi csokrokban. Különböző színekben kaphatók, és romantikát és eleganciát sugároznak. További népszerű választás a hortenzia, a tulipán és az orchidea, amelyek kifinomultságot és kecsességet kölcsönöznek.

Most trendi

A klasszikus virágok, mint a rózsa, a bazsarózsa és a liliom továbbra is népszerű választások. Emellett a dáliák, az ázsiai boglárka (Ranunculus asiaticus) és a japán szellőrózsa (Anemone) is népszerűvé váltak egyedi formáik és élénk színeik miatt. A szezonális virágok használata is egyre népszerűbb, mivel ez frissességet és természetes bájt kölcsönöz a csokornak, viszont ha valami örök emléket szeretnél készíttetni, úgy a szárazvirág csokor nagyszerű ötlet lehet.


Alternatívák

A modern menyasszonyok a hagyományos csokrok egyedi alternatíváit keresik. Néhány népszerű alternatíva közé tartoznak a kaszkádszerű virágdíszek, a virágkarikák, az egyetlen szál virágból megalkotott csokrok, sőt a virágokkal borított ruhadarabok is. Ezek az alternatívák friss esztétikát nyújtanak a menyasszonyi esztétikában, és a menyasszony személyes stílusához igazíthatók. A határokat csak te szabod meg.