Útmutató az esküvői virágokhoz és dekorációkhoz

Útmutató az esküvői virágokhoz és dekorációkhoz

Az esküvő a szerelem csodálatos ünnepe, és egyetlen esemény sem teljes a virágok eleganciája és illata nélkül. A menyasszony csokrától kezdve az asztali dekoráción át a kül- és beltéri díszítésig a virágok kulcsfontosságú szerepet játszanak a hangulat megteremtésében és a magával ragadó atmoszféra megteremtéséhez. Ebben a cikkben az esküvői virágok legújabb trendjeit tárjuk fel, és betekintést nyújtunk a menyasszonyi csokor, az asztali dekoráció és más virágdíszek különböző lehetőségeibe.


A MENYASSZONYI CSOKOR 

A menyasszony csokra a szépség szimbóluma és a figyelem középpontja. Íme néhány lehetőség, amelyek időtállók és jelenleg is divatosak:

Általánosan milyen virágok működhetnek jól?

Bár a személyes preferenciák eltérőek, a rózsa kétségtelenül a leggyakrabban használt virág a menyasszonyi csokrokban. Különböző színekben kaphatók, és romantikát és eleganciát sugároznak. További népszerű választás a hortenzia, a tulipán és az orchidea, amelyek kifinomultságot és kecsességet kölcsönöznek.

Most trendi

A klasszikus virágok, mint a rózsa, a bazsarózsa és a liliom továbbra is népszerű választások. Emellett a dáliák, az ázsiai boglárka (Ranunculus asiaticus) és a japán szellőrózsa (Anemone) is népszerűvé váltak egyedi formáik és élénk színeik miatt. A szezonális virágok használata is egyre népszerűbb, mivel ez frissességet és természetes bájt kölcsönöz a csokornak, viszont ha valami örök emléket szeretnél készíttetni, úgy a szárazvirág csokor nagyszerű ötlet lehet.


Alternatívák

A modern menyasszonyok a hagyományos csokrok egyedi alternatíváit keresik. Néhány népszerű alternatíva közé tartoznak a kaszkádszerű virágdíszek, a virágkarikák, az egyetlen szál virágból megalkotott csokrok, sőt a virágokkal borított ruhadarabok is. Ezek az alternatívák friss esztétikát nyújtanak a menyasszonyi esztétikában, és a menyasszony személyes stílusához igazíthatók. A határokat csak te szabod meg.



Asztali dekoráció

Az asztali dekoráció meghatározza az esküvői fogadás hangulatát, és vizuálisan magával ragadó élményt nyújt. Itt különböző stílusokat és lehetőségeket érdemes megfontolni:

Időtlen elegancia

Ha klasszikus és kifinomult hangulatra vágysz, fontoljátok meg a rózsák vagy liliomok magas elrendezését kristályvázákban. Díszítsétek az asztalokat finom gyertyatartókkal, vintage kandeláberekkel vagy elegáns virágfüzérekkel.

Rusztikus báj

Rusztikus témájú esküvő esetén válassz vadvirágokat, százszorszépeket és napraforgókat befőttesüvegekben vagy fából készült vázákban. Vegyítsd őket olyan elemekkel, mint a zsákvászon és a zsineg a vidéki hangulatért.

Modern egyszerűség

A minimalista és kortárs esküvők tiszta vonalakat és egyszerű elrendezéseket kívánnak. Válassz monokróm vagy kéttónusú virágkompozíciókat elegáns vázákkal vagy geometrikus terráriumokkal. A minimalista zöld csokrok, például eukaliptusz vagy pozsgás fajták (szukkulensek) különleges hatást biztosítanak.


HOL HASZNÁLHATSZ MÉG VIRÁGDEKORÁCIÓT?

Virágok a templomban

Díszítsétek a templomi padokat füzérekkel vagy szalagokkal átkötött kis virágcsokrokkal! Helyezz virágdíszeket az oltárhoz, és fontoljátok meg egy olyan meghatározó darab, mint egy boltív vagy virágos háttér kivitelezését!

Virágok mindenütt!

A szabadtéri ünnepségek hasznát veszik a természet szépségének. Lógassatok viráginstallációkat a fákról vagy használjatok varázslatos baldachint, amit kiegészíthettek szőnyegek és egyéb drapériák, virágok hozzáadásával.

Kerti esküvő esetén mindenképpen építsetek be szezonális virágokat, hogy kiegészítse a környezetet. A virágkoszorúk, lámpások és tündérfények meghitt hangulatot kölcsönözhetnek a helyszínnek.


Az esküvői virágok képesek bármilyen teret elbűvölő csodavilággá varázsolni. A menyasszony csokrától az asztali dekorációig és a különböző virágdíszekig a lehetőségek határtalanok. Akár a klasszikus virágokat választjátok, akár a trendi alternatívákat fedezitek fel, vagy egy adott stílust választotok, a megfelelő virágdíszítés fokozza a különleges nap szépségét és romantikáját. Gondos tervezéssel és kreativitással az esküvőt olyan virágkavalkáddal díszítheti, amely tükrözi a személyiségeteket.


Egyedi részletek a meghittség jegyében – a 2021-es tortatrendek
Torták, desszertek, cukrászok
Egyedi részletek a meghittség jegyében – a 2021-es tortatrendek

3 éve

Mit ér a buli sütemény nélkül?! Habár az esküvői trendek…

Elolvasom
Nászút a Covid idején - ha aktív hazai kikapcsolódásra vágytok
Nászút, romantikus utazások
Nászút a Covid idején - ha aktív hazai kikapcsolódásra vágytok

3 éve

A világjárvány sok tekintetben megváltoztatta az életünket, kihatással volt annak…

Elolvasom