Kreatív az új klasszik

Kreatív az új klasszik

Avagy a vendégkönyvön innen és túl

A vendégkönyv mára már szinte tradicionális esküvői kelléknek számít. A pillanat, az érzések, a részvevő vendégek listájának megörökítése minden párnak fontos igénye, ezért kerestünk nektek néhány ötletet, hogyan tudjátok egy szép, kézzel fogható emlék formájában materiálisan is megőrizni a nagy napot. A következőekben néhány más nemzetek hagyományai által inspirált, valamint klasszikus és alternatív ,,vendégkönyv” következik, s hogy megkönnyítsük dolgotokat, tehetséges hazai alkotók és ötletes szolgáltatók munkáját is ajánljuk.


Időtlen és örök: a vendégkönyv

Ha a klasszikus megoldások hívei vagytok és a nagy nap folyamán is hasonló vonalon képzelitek el esküvőtök kellékeit is, mindenképpen érdemes egy egyedileg számotokra tervezett vendégkönyvet vásárolnotok. Figyelmetekbe ajánljuk az alábbi alkotók munkáit:


<?=$vendor->name?>
Articsóka Design

12

Meghívókészítés, kreatív szakember, Nyíregyháza

<?=$vendor->name?>
Bodnár Zoltán

12

Vőfély és ceremóniamester, Nyíregyháza

<?=$vendor->name?>
Guti Laci photography

12

Esküvői fotós, Fehérgyarmat

Ám, ha mégis valami másra szavaznátok, az alternatívák tárháza szinte végtelen. Mutatjuk:


Égig érő szerelem

A kívánságfa állítása holland esküvői szokás, ám nagyszerű ötlet lehet más nemzetek fiatal párjai számára is. A hagyományos gyakorlat szerint a vendégek egy levél alakú kartonpapírra írják rá jókívánságaikat, melyeket felakasztanak egy akár élő vagy imitált fára. Ez önmagában igazán látványos és impozáns esküvői dekoráció lehet, különösen akkor, ha a bejáratnál helyezitek el. Ezzel biztosíthatjátok, hogy minden vendégetek alkosson saját levelet számotokra, sőt, ezzel a ,,wow-effektus” is garantált, már a bejáratnál. Ugyanez a hatás elérhető az ún. ,,ujjlenyomatfával is, amikor színes tintát használva, egy papírfeületre mintáznak vendégeitek.


Készítette: Wompass, meska.hu


Beszállás, irány az álomnászút!

Az utazás szerelmesei vagytok? Egy esztétikus és egyedi földgömb szórakoztató módot kínálhat arra, hogy a vendégek belerejtsék számotokra fogalmazott jókívánságaikat, valamint amennyiben nem a menyasszonytánc alkalmával nyújtotok lehetőséget arra, hogy átadhassák nektek a nászajándékot, kis borítékaikat a dekoratív földgömbbe is csúsztathatják. Álomutazásotok célpontját is megjelölhetitek a gömbön, ki tudja, talán már a lagzi után indulhat az egzotikus álomnászút.

<?=$vendor->name?>
Bodnár Zoltán

12

Vőfély és ceremóniamester, Nyíregyháza

<?=$vendor->name?>
Guti Laci photography

12

Esküvői fotós, Fehérgyarmat

<?=$vendor->name?>
Komplex Szépségszalon

12

Haj, smink és szépségápolás, Mátészalka


Készítette: FlorellaDesign, meska.hu


Videofülke?

Ki mondta, hogy csak írásban érdemes megörökíteni az ünnepséget és az azt követő bulit? Alakítsatok ki egy fotófülkét vagy videofülkét barátaitoknak, szeretteiteknek! Mindenképpen szükségetek lesz egy mutatós, az esküvő stílusához passzoló háttérre, valamint ezzel szemben egy időzítős funkcióra beállított fényképezőgépre. Ezen alapfelszerelések segítségével fényképeket, de rövid videókat is rögzíthetnek így szeretteitek. Az extra szórakozás érdekében akár karaoke dalokat is biztosíthattok a videofülkében. A vendégek választhatnak külön nektek szentelt dalt, de a kedvenceiket, közös emlékeket idézőket előadhatják sok rövid és vicces videó formájában, melyeket évek múltán is biztosan szeretettel néztek meg újra és újra. Ha nem töltenétek időt az összeállítással, szerencsére már maga a szolgáltatás, csomagban is megrendelhető.


Látogassatok el a Fotó Sarok oldalára!


Instant fotóalbum

Egy asztal, egy Instax, némi ragasztószag (washi-tape), filctollak, és már készülhet is a saját esküvői fotóalbumotok. A vendégek kedvükre dekorálhatják, személyes jegyzetekkel is tarkíthatják a közös alkotást, amely végleges formájában már el is készül az esküvői buli végére. Jó ötlet lehet az előző pontnál említett fotóhátteret ennél az ötletnél is alkalmazzátok.


Az instant fotóalbum készítője: Vinczemillbooks, meska.hu


Játék az élet!

Játszani szinte mindenki szeret, még felnőttként is, a társasjátékok népszerűsége napjainkban egyre csak emelkedik. Nagyszerű ötlet lehet, ha egy minta nélküli puzzle darabra, vagy Jenga-kockára írják fel neveiket, s a nagy nap dátumát vendégeitek. Gondoljatok csak bele, milyen jó érzés lesz, ha a sok-sok játékest alkalmával ezt a személyes tárgyat vehetitek elő.


Az puzzle készítője: fafantazia, meska.hu


Kért jótanácsok...

Előfordulhat, hogy a helyszínen a vendégeknek gondot okoz, hogy szívhez szóló, frappáns és személyre szabott üzeneteket írjanak a vendégkönyvbe. Ezért lehet jó megoldás lehet az előre tervezett kártyák használata, melyeket már csak kiegészíteni szükséges. Ezeket elhelyezhetitek a teríték mellett is, így mindenki kaphat egy saját kártyát, amelyen olyan üzenetek olvashatók, mint például: „Mindig __________”, „Soha __________”, „Ne felejtsd el __________” és „Mindkettőtöknek azt kívánom, hogy  _____________”... Gyűjtsétek össze ezeket a kártyákat később az este folyamán, akár egy csinos dobozkában, amit a kijáratnál helyeztek el.


A kreatív vendégkönyv készítője: szinharmonia, meska.hu


A menyasszony ünnepe
Esküvők a művészet világában
A menyasszony ünnepe

2 éve

Az esküvők sok képzőművészt megihlettek már történelmünk során. Ez nem…

Elolvasom
Magyar Menyasszony - A Magyar Nemzeti Múzeum új időszaki kiállítása
Kitekintő
Magyar Menyasszony - A Magyar Nemzeti Múzeum új időszaki kiállítása

3 hónapja

A Magyar Menyasszony című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum nagyszabású…

Elolvasom