A tökéletes gyűrűpár nyomában

A tökéletes gyűrűpár nyomában

Az eljegyzési gyűrű már megvan, most itt az ideje, hogy kiválasszátok a tökéletes jegygyűrűt! Cikkünkben nemcsak segítséget nyújtunk a hozzátok illő ünnepi ékszer kiválasztásához, de megmutatjuk, minket milyen magyar ékszertervezők kápráztatnak el jelenleg egyedi munkáikkal.


 

Prioritások

Gyémántok vagy drágakövek, platina vagy arany – a lehetőségek leszűkítése nehéznek tűnhet, de ne essetek pánikba. Kezdjétek a stílus kiválasztásával: egyszerű díszítést álmodtatok meg, tehát fontos számotokra a letisztultság? Valami merészre, feltűnőre vágytok? Szeretnétek, hogy a jegygyűrű ugyanolyan matériából készüljön, mint az eljegyzési gyűrű? Megegyező gyűrűt szeretnétek vagy egymástól eltérő stílust, megjelenést? Előzetesen fogalmazzátok meg a fontos paramétereket, s utána már idulhat is a keresgélés!


<?=$vendor->name?>
DJ Tamási

12

Esküvői DJ, Debrecen

<?=$vendor->name?>
Spinnermandj

12

Esküvői DJ, Mátészalka

<?=$vendor->name?>
Stejerné Hegyi Krisztina

12

Szertartásvezető, Budapest


Költségvetés

Jó tudni, hogy sokszor az egész esküvői költségvetés jelentős része fordítódik a jeggyűrűkre, hiszen életreszóló társat választunk nem csak a párunk személyében, hanem a gyűrűknél is. A díszítések, például a gyémántok vagy a metszett drágakövek, gyorsan megnövelik a költségeket, ezért vegyétek ezt bele a költségvetésbe. Ha azt tervezitek, hogy személyre szabott ékszert rendelnétek, az valószínűleg még több költséggel fog járni. Tetszene egy dátum vagy egy fontos szó megjelenítése a gyűrűkön? A metszés, egyedi gravírozás ára általában a karakterek számán, a használt betűtípuson és attól függ, hogy kézzel vagy géppel készül-e az adott ékszer (a kézi gravírozás általában drágább).



A gyűrű-kérdés nem ’last minute’ teendő

Ha van egy alapötletetek, hogy milyen gyűrűt szeretnétek, itt az ideje, hogy belevágjatok a szórakoztató részbe: próbálgassatok! Adjatok magatoknak legalább két-három hónapot az esküvő dátuma előtt. Szükségetek lesz erre az időre a böngészéshez, tervezők vagy üzletek felfedezéséhez, az árak összehasonlításához és a gyűrűk megtekintéséhez, próbálásához. Ha szíveteket egy egyedileg csak nektek tervezett gyűrűpár rabolja el, valószínűleg még több időre lesz szükség. Ne feledjétek: az extrák, mint például a gravírozás, akár egy hónapot is igénybe vehetnek.



Mix it baby!

A különbségek vonzzák egmást – szokták mondani. Ne izguljatok, ha egyikőtök a platinát kedveli, de a másik maradna inkább a sárgaaranynál. Nincs olyan szabály, amely szerint ugyanazt a fémet vagy akár stílust kell válaszanotok. Kompromisszumokat köthettek akár olyan fonott megjelenésű karikával, amely ötvözi a két fémet, de dönthettek úgy is, hogy teljesen különböznek egymástól. A jeggyűrűvel hosszútávra tervezünk, így fontos, hogy tükrözze mindegyikőtök egyéni stílusát is, és szívesen hordjátok majd az ekészült ékszereket.



Tartsátok szem előtt az életmódotokat

Ne feledjétek: ezt a gyűrűt minden nap viselni fogjátok, ezért a cél olyan darab kiválasztása, amely zökkenőmentesen az életetek részévé tud válni. Ha sportoltok, hangszeren játszotok, akkor a legkézenfekvőbb döntés egy karcsúbb, lekerekített élű gyűrű. Munka közben két kezeteket használjátok leginkább, érdemes egy egyszerű, szilárd fémgyűrűt keresni és kerülni a fellazuló drágakőfoglalatokat, valamint bemetszéseket, amelyek csapdába ejtik a szennyeződéseket. Ha szuperaktívak vagytok, válasszatok például platinát, amely extra tartós (karcoláskor a fém pusztán elmozdul, valójában nem kopik el).



A komfortzónán túl

Lehet, hogy először úgy gondolod, imádnátok a rózsaarany gyűrű ötletét klasszikus gyémánttal, célzottan csak azt keresitek, de miután elmentek egy üzletbe, vagy a művész műhelyébe, próbáljatok meg néhány gyűrűt, amelyek nincsenek az inspirációs táblán. Csevegjetek a szakemberekkel, hagyjátok, hogy javaslatokat tegyenek elképzelésetek alapján és ne zárjatok ki semmi újdonságot. Csakúgy, mint az esküvői ruhák esetében, előfordulhat, hogy olyasmibe szeretsz bele, amit soha nem gondoltál volna azelőtt. Néhány percig viseljétek az üzletben. Extra tipp: amíg rajtatok van az ékszer, próbáljatok meg írni és sms-t, amely jó kis kényelmi-teszt lehet.



Gondolkodjatok hosszú távon

Az éppen aktuális divat ugyan lehet fontos számotokra, de győződjetek meg, hogy a választott stílus olyan, amelyet mondjuk a következő 40 évben szeretnétek viselni. Ám ne stresszeljetek túl sokat: bármikor változtathattok a gyűrűtökön, melyre akár egy házassági évforduló is jó alkalmat nyújthat.



Karbantartás, bizony!

Annak érdekében, hogy kövekből kirakott gyűrű hosszútávon ép és ragyogó maradjon, rendszeresen meg kell mosni meleg, habos vízben, majd óvatosan, puha fogkefével vagy szemöldökkefével átsúrolni (valóban puhát válasszatok erre a célra, mert a túl nagy nyomás, erős sörték fellazíthatják a köveket a foglalatból). Öblítés után puha, szöszmentes kendővel szárítsátok meg. Túl soknak tűnik a macera? Akkor érdemes egy arany vagy platina gyűrűt választani – egyszerűen dörzsöljétek meg puha, szöszmentes ruhával, és kész is!



Méretezés

A legtöbb ember ritkán veszi le esküvői gyűrűjét; télen-nyáron, testmozgáskor, várandósan is viseljük őket – minden alkalommal, amikor az ujjak megduzzadnak és összehúzódnak a hőmérséklet változásától, a hidegtől, a vízvisszatartástól vagy a súlygyarapodástól. Annak érdekében, hogy megtaláljátok a megfelelő méretet, úgy ütemezzétek be a választott gyűrű méretfelvételét, amikor nyugodt helyzetben vagytok és testhőmérsékletetek normális. Ez azt jelenti, hogy például ne kezdjétek ezzel a napot (hiszen a szervezet visszatartja a vizet ebben az időszakban), nem ajánlott ugyancsak közvetlenül a testmozgás után (az ujjak ekkor megduzzadnak), vagy ha rendkívül meleg, vagy hideg van (ami a kezek tágulását és összehúzódását okozhatja).



Minőség-ellenőrzés

A minőség-ellenőrzés minden esetben ajánlott, nemcsak az esküvői gyűrűknél. Győződjetek meg arról, hogy a választott jegyűrű magán hordozza a következőket: a gyártó védjegyét (ez azt bizonyítja, hogy a munkájukat egyedül ők készítették számotokra) és a minőségjegyet, ami lehet például a 24K vagy a PLAT (ez azt bizonyítja, hogy a fém minősége megfelelő).



A frigyrelepek.hu csapatának három magyar kedvence:


Ihász Emese Jewelry

https://www.instagram.com/ihaszemesejewelry/?hl=en

https://www.facebook.com/IhaszEmeseJewelry


Wolf Viki

https://www.instagram.com/viki_wolf/?hl=en

 

S A P I

https://www.instagram.com/sapi_jewelry/?hl=en

https://www.studiosisko.com/


Még mindig tanácstalanok vagytok? Nézzetek körül a frigyrelepek.hu szolgáltatói között!



A tökéletes gyűrűpár nyomában
Gyűrűk és ékszerek
A tökéletes gyűrűpár nyomában

3 éve

Az eljegyzési gyűrű már megvan, most itt az ideje, hogy…

Elolvasom