Egyedi részletek a meghittség jegyében – a 2021-es tortatrendek

Egyedi részletek a meghittség jegyében – a 2021-es tortatrendek

Mit ér a buli sütemény nélkül?! Habár az esküvői trendek évről évre változnak, abban csaknem minden házasulandó pár egyet ért: fontos hangsúlyt fektetni az esküvői tortára. Akkor is, ha a vendéglista hossza csökken. Az esküvői torták 2021-ben nem feltétlenül lesznek nagy, többszintes édességek, ehelyett várhatóan előrecsomagolt desszertek, átgondoltan megtervezett sütemények és személyes részletek kerülnek majd előtérbe, amelyek igazán az ifjú házasokra helyezik a hangsúlyt. A következőekben bemutatunk néhány divatos és impozáns ünnepi süteményt, melyek merőben eltérnek a korábbi években látottaktól, kóstoltaktól.


Mini sütemények, változatos ízek

A kis létszámú ceremóniák egyre növekvő száma miatt nincs szükség arra, hogy a párok nagy, többszintes költeményekbe invesztálják a nagy napra szánt összeg jó részét. Ehelyett egyre gyakrabban egy kisebb méretű vagy több apró süteményből álló tortát választanak. Nő az igény az ízletes krémmel koronázott cupcake-tortákra vagy akár a különböző ízesítésű mini tortákkal megpakolt kínálótálakra, akár cukormázas fánkokból kialakított többszintes kompozíciókra.  Ezek mind jó lehetőséget adnak arra, hogy többfajta ízkombinációval, akár többfajta süteménnyel kápráztassuk el az egybegyűlteket.

<?=$vendor->name?>
Margaréta virágüzlet

12

Virág, menyasszonyi csokor, Fehérgyarmat

<?=$vendor->name?>
DJ Tamási

12

Esküvői DJ, Debrecen

<?=$vendor->name?>
Stejerné Hegyi Krisztina

12

Szertartásvezető, Budapest


Csomagolt finomságok

A pár, a vendégek és a vállalkozók biztonsága a legfontosabb az esküvő tervezésénél a járvány idején. Ebben az előre, egyenként becsomagolt desszertek segítségünkre lehetnek, melyekkel drasztikusan csökken a fertőzés esélye. Kiváló választás lehet erre a csodás mintákkal, hazai kisvállalkozók által mívesen díszített mézeskalács, a festett cukorbevonattal fedett falatnyi linzer vagy a vibráló színekben készült, változatos ízvilágú francia édesség, a macaron is. Köszönetajándéknak is kiválóak, de érdemes odafigyelni: ne terheljük környezetünket a műanyag csomagolással, válaszunk helyette lebomló celofán vagy papír alternatívákat.



Egyedi részletek

A legemlékezetesebb esküvőket az átgondolt részletek teszik felejthetetlenné, melyek igazán a házaspárról szólnak. A 2021-es tortatrendek a egyediséget állítják előtérbe, főleg, hogy egy kisebb esküvő lehetővé teszi a pár számára, hogy megfontoltan kísérletezzen a részleteken. Egy életre szóló kijelentés egyik csodás módja a torta. Virágok a saját kiskertből, ehető díszek, családi szimbólumok, néhány tortára írt gondolat... bármi, ami személyes jelentőségű lehet! A párok kifejezhetik kapcsolatuk legmeghatározóbb aspektusait az esküvői tortával, személyes gondolataikkal inspirálják a cukrászt, hogy ötleteik egy közös műremekben kelhessenek életre. 



Száraz, de egyáltalán nem hervasztó

Azt is gondolhatnánk, hogy a következőekben egy elrontott piskótáról ejtünk majd betűt, de tévedés! Az elmúlt években vált újra közkedveltté a lakásenteriőrökben változatosan használható száraz virág, akár natúr, akár színezett formájában, mely ízlésesen komponálva abszolút megállja a helyét egy ünnepi sütemény fő díszítőelemeként is. Pálmalevelek, articsókavirág, len és lagurusz... megannyi szépség csak arra vár, hogy méltó helyet kaphasson a torta egy-egy emeletén. Jó ötlet lehet a nagy nap után megőrizni az időtálló szépségeket egy képkeretbe ragasztva vagy vázában elhelyezve, hogy hosszú évekig emlékeztesse a házasultakat a felejthetetlen napra.


Kézzel formált művészet

Ahogy említettük, a még kisebb vendéglisták és visszafogott helyszínek esetén sem érdemes spórolni a részleteken. A 2021-es esküvők várhatóan ugyanolyan pazarok lesznek (ha nem mégjobban), mint az elmúlt években. Az egyedi művészi részletek megjelenése idén a fő irányvonal, amely várhatóan a torták kivitelezésén is megfigyelhető lesz. Az "ehető művészet" közkedvelt alkalmazása évek óta nagy népszerűségnek örvend, s így válik a műalkotás funkcionális dekorációvá az ünnep során. A tortát ölelő fondanton megjelenő kézzel festett képek, részletgazdag cukorvirágok felejthetetlen élményt adnak az egyébként is életre szóló eseményhez.


Textúrák és aromák kavalkádja

A művészi részleteken túl a bevonatként használt krémtől is izgalmassá válhat a sütemény. A cukrászok által használt, a torta burkolását megkönnyítő díszítőcsövek adta mintázat izgalmas megjelenést kölcsönözhetnek egy egyszerű, krémmel bevont tortának is, amely a megfelelő élővirággal kombinálva egy letisztult, ám pompás összeállítást eredményez. A párok egyre inkább mernek a nem megszokott finomságok felé mozdulni, így a cukrászoknak és tortakészítő művészeknek lehetőségük van több stílust és ízhatást kipróbálni. Emellett az örök zöldek most is örökzöldek: pozsgások, fűszernövények, gyógynövények, citrusfélék, eukaliptuszlevelek idén is divatos elemként csücsülnek a sütemények tetején, sőt, a minimalista stílust kedvelők számára a természetes zöld levelek jelenhetik az esküvői torta igazi koronáját.



Az esküvői torta megtervezése az esküvő szervezésének szórakoztató, kreatív folyamata lehet. Az ünnepi sütemény hagyományáról a házasulóknak nem kell lemondaniuk, még akkor sem, ha igazán szűk körben telik majd a nagy nap. Érdemes hangsúlyt fektetni az egyedi részletekre, akár többfajta lehetőséget is felkínálni az ízek és textúrák palettáján. Akár postán küldünk csomagolt finomságokat családunk számára, akár választhatjuk a klasszikus vajkrémmel burkolt költeményt kisebb méretben, az eredmény mindegyik esetben ugyanaz lesz egy maradandó édes emlék.


Az ókor rátok vár!
Esküvői helyszínek
Az ókor rátok vár!

2 éve

Felejthetetlen esküvő a BTM Aquincumi Múzeumban   Magyarország egyik legnagyobb területű római…

Elolvasom
A házassági szerződés - Történelmi távlatok a nagy világból és a magyar joghelyzet
Esküvőszervezés
A házassági szerződés - Történelmi távlatok a nagy világból és a magyar joghelyzet

2 hónapja

A házasság egy évszázadok során kialakult szent szövetség, és ezzel…

Elolvasom